VERKOOPPROCEDURE PODIUM FASE 2 - SPOORWONINGEN

Hieronder lees je de verkoopprocedure.

Je hebt een Spoorwoning in ‘Podium fase 2’ op het oog. Welke stappen moet je doorlopen om jouw keuze kenbaar te maken? We leggen je hieronder graag uit hoe de verkoop in zijn werking gaat.

 

1. Oriënteer je op de website

Vanaf de start verkoop vind je op de website alle informatie om jouw favoriete bouwnummer(s) te kiezen. Verdiep je in de verkoopdocumentatie, zoals o.a. de verkooptekeningen en technische omschrijving.

Tip! Voordat je een keuze voor een woning maakt, is het verstandig een goed beeld te hebben van je financierings mogelijkheden. Laat bij een hypotheek adviseur vrijblijvend een haalbaarheidscheck uitvoeren.

 

2. Inschrijving

Vanaf donderdag 2 mei 16.00 uur t/m woensdag 15 mei 11.00 uur, kun je je via het formulier op de website online inschrijven op jouw voorkeurswoning(en). Dit kan op maximaal 10 bouwnummers. Jouw inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Per (toekomstig) huishouden wordt slechts één inschrijving geaccepteerd. Schrijf je je meerdere keren in? Alleen je meest recente inschrijving wordt meegenomen in de toewijzing. Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail. Geen e-mail gehad? Check je spam-folder.

 

3. Toewijzing

De inschrijftermijn sluit op woensdag 15 mei om 11.00 uur. Aansluitend vindt de toewijzing van de woningen plaats. Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan neemt de makelaar of de verkoopmanager van Heijmans dezelfde dag contact met je op om een afspraak te maken. Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan kom je automatisch op de reservelijst te staan. Je kunt alleen een bouwnummer toegewezen krijgen als je je daadwerkelijk voor dat bouwnummer hebt ingeschreven. Indien je op de reservelijst wordt geplaatst, ontvang je hier uiterlijk vrijdag 17 mei een e-mail over.

We wijzen de woningen zoveel mogelijk toe op basis van 1e voorkeur. Is er één kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten voor dat bouwnummer, dan volgt een tweede beoordeling volgens onderstaande, opeenvolgende criteria:

1. Financiële check: bij meerdere kandidaten op één bouwnummer kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Dit kun je op het inschrijfformulier laten weten.

2. Aanmeldduur: als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer én ze hebben allemaal de financiële check doorlopen, dan kijken we tenslotte naar het moment van inschrijven. De woning wordt in dat geval toegewezen aan degene die het langst staat aangemeld voor de nieuwsbrief.

Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting en transparante procedure. Over de persoonlijke
toewijzingen zelf kan door ons niet nader gecommuniceerd worden

4. Verkoop event

Op maandag 13 mei organiseren wij van 17.00 – 19.00 uur een verkoopevent op de bouwplaats van Podium (adres Podium, Amersfoort). Tijdens dit event kan je soortgelijke woningen bekijken en geven we je meer informatie over de woningen en de planning. Houd deze avond dus vrij in je agenda!

 

5. Plan ruimte tussen 16 en 24 mei voor het verkoopgesprek

Je hebt – bij acceptatie van de toewijzing – direct een optie op deze woning. Dit bevestigen we door het aanmaken van een persoonlijk account op Mijn Droomwoning. Een optie op een woning geldt voor de periode van één week na het gesprek met de makelaar/Heijmans. We streven ernaar om samen met jou voortvarend te werk te gaan. Via de website is er al veel informatie beschikbaar. Het is daardoor mogelijk je goed voor te bereiden op het eerste gesprek. Houd er rekening mee dat de verkoopgesprekken worden ingepland tussen 16 en 24 mei 2024. De gesprekken kunnen online of op kantoor bij de makelaar of Heijmans in Amersfoort worden gevoerd. Tijdens het gesprek is er natuurlijk alle ruimte om vragen te stellen. Ook nemen we je graag mee in het vervolgproces. Op deze manier is en blijft het kopen van een woning een mooi feestje

 

6. Contract tekenen

Na het verkoopgesprek ben je weer een stapje dichter bij de aankoop van jouw droomhuis. Als je helemaal zeker bent en je wilt de woning definitief kopen, dan genereren we de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO). Na het zetten van jouw handtekening is de laatste stap gezet: de woning is voor jou! Op naar de showrooms en het woonwensengesprek…

 

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je inschrijving? Onze makelaar staat voor je klaar. Succes met het maken van een keuze. Wij zien jouw inschrijving graag tegemoet!