Veelgestelde vragen

 • Servicekosten,
 • huur (& gebruik) van de warmtepomp,
 • de reeds gekozen opties.

De vrij op naam-prijs is inclusief grond- en bouwkosten, kadaster-, makelaars- architect- en notariskosten met betrekking tot de leveringsakte en 21% BTW. Dit is exclusief reeds gekozen opties die bepaald zijn in verband met de bouwvoorbereiding.

Op de downloadpagina vind je de prijslijst. 

De financiering voor de aankoop van je nieuwe woning moet geregeld zijn vóór je naar de notaris gaat voor de overdracht van de woning. Uiteraard is het van belang dat je wel eerder start met het regelen van de eventuele hypotheek en dat je je vooraf goed laat informeren over jouw financiële mogelijkheden.

Bekijk hiervoor de verkoopprocedure

Op de website vind je een inschrijfformulier. Je kunt je inschrijven op maximaal 10 bouwnummers. Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail van je inschrijving. Let op: deze bevestiging kan in je spambox terechtkomen.

Wil je je toch inschrijven op een ander bouwnummer? Schrijf je dan nogmaals in. Wij verwerken de meest recente inschrijving. Zorg er wel voor dat je je inschrijft vóór de sluiting.

De woningen worden na sluiting van de inschrijfperiode toegewezen op basis van loting door de notaris. De datum of het tijdstip waarop je het inschrijfformulier verzendt, heeft géén invloed op de loting, zolang je dit maar doet vóór de sluiting.

De makelaar is Woonvast makelaars, Amersfoort. Het enthousiaste verkoopteam van Woonvast makelaars bestaat uit Maureen van der Werff, Michiel van der Klis en Kirsten Hekman. Met hun jarenlange ervaring in nieuwbouw én Vathorst weten ze precies wat er nodig is om jou goed te informeren. Maureen, Michiel en Kirsten zorgen ervoor dat je een goed beeld krijgt van het nog te bouwen huis, van de techniek tot de afwerking en indelingsmogelijkheden. Heb je al vragen? Neem contact met ze op!

Wanneer je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen van Podium. Daarnaast ontvang je nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning. Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief. 

De komende jaren worden in dit gebied 440 woningen gerealiseerd, verdeeld over meerdere fases en meerdere woningtypes. Zowel eengezinswoningen, als meergezinswoningen in huur en in koop. De eerste fase van Podium gaat nu van start en bestaat uit 195 woningen. Naast de 59 eengezinswoningen die nu in verkoop zijn, worden 136 huurappartementen gerealiseerd. Dit betreffen sociale, middeldure en vrije sector huurwoningen.

De bouw van Podium is in volle vaart!

De prognose is dat de woningen eind 2024 worden opgeleverd. 

Ja, er zijn in het totaal 5 extra parkeerplaatsen te koop. De prijs per parkeerplaats is € 25.000,- vrij op naam (exclusief maandelijkse servicekosten). Indien er meer belangstelling is dan beschikbare parkeerplaatsen, zal er worden geloot door de notaris. Elke woning heeft standaard 1 parkeerplaats.

In de openbare ruimte van Podium worden parkeerplaatsen voor bezoekers gerealiseerd. Bezoekers parkeren in de wijk en lopen naar de woningen. Er worden geen parkeerplaatsen direct bij de woningen gerealiseerd.

De woningen met bouwnummers 1 t/m 28 zijn gelegen aan de Common Green. De Common Green loopt als een groene zone door de wijk. Het wordt een laagdrempelig park met gras, bloemenperken, bomen, hagen, picknicktafels en halfverharde paden. Hier kun je naar hartenlust wandelen, buiten sporten, een balletje trappen met de kinderen of fijn in de zon of schaduw zitten. De betrokken partijen doen hun best om na oplevering van de woningen ook de openbare ruimte zo veel en snel mogelijk definitief in te richten.

Officieel worden de woningen appartementsrechten. Als koper van een woning in Podium word je dus automatisch lid van de VvE. De binnentuin behoort tot het gemeenschappelijk gebied, waar maandelijks een bijdrage (servicekosten) van alle bewoners (ook van de appartemententorens) voor wordt gevraagd. Er zal een externe partij worden gecontracteerd die de VvE zal oprichten. 

De gezamenlijke binnentuin wordt gedeeld met de bewoners van alle 195 woningen (huurappartementen en eengezinswoningen). De binnentuin wordt zoveel mogelijk ‘groen’ ingericht. Dat wil zeggen dat er volop ruimte is voor diverse soorten planten en bomen. Ook wordt op een tweetal plekken een gat in het dak van de parkeergarage gemaakt, waardoor ook grotere bomen kunnen groeien. Daarnaast worden diverse zitgelegenheden gecreëerd en is er een speelgelegenheid voor kinderen.

De afvalverzameling vindt plaats middels ondergrondse containers voor papier, restafval en PMD. Deze containers staan in openbaar gebied en zijn aangegeven op de situatietekening.

Er komen op verschillende plekken in de wijk speelvoorzieningen. In de gezamenlijke daktuin worden enkele voorzieningen aangelegd voor de allerkleinste kinderen. In de openbare ruimte (dus buiten het gebouw) worden later speelvoorzieningen aangelegd voor de oudere jeugd.

HeZon is een joint venture, waarin Econic en Heijmans Energie beiden 50% participeren. We zijn hier beiden dus gelijkwaardige partners in.

 • HeZon is eigenaar van de energievoorziening. Ze investeert in de realisatie en het onderhoud ervan, is verantwoordelijk voor de levering van warmte en koude aan de consumenten, en krijgt hiervoor een vergoeding in de vorm van vastrecht van de consumenten.
 • Heijmans Energie ontwerpt, realiseert en onderhoudt de energievoorziening in opdracht van HeZon.
 • Econic verzorgt de backoffice en klant-dienstverlening in opdracht van HeZon (informatievoorziening, administratie/facturatie, contractafhandeling etc)

Daarnaast biedt econic de warmtepompen aan (zowel in koop als in huur) die in samenhang met de collectieve energievoorziening van HeZon de warmte en koude in de woning verzorgen. HeZon en econic hebben hierover afspraken, omdat de collectieve energievoorziening niet functioneert zonder warmtepompen en vice versa.

 

In een plaatje ziet dit er als volgt uit:

De diverse sfeerplattegronden vind je op de downloadpagina. Van een aantal woningen is geen sfeerplattegrond beschikbaar. Om toch een sfeerimpressie te krijgen, kun je op het bouwnummer van hetzelfde woningtype klikken. De afwijking betreft de zijgevels en/of het feit dat de woning gespiegeld is.

 • Voor bouwnummer 1 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 2 t/m 7 bekijken
 • Voor bouwnummer 13 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 10 t/m 12 bekijken
 • Voor bouwnummers 15 t/m 20 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummer 14 bekijken
 • Voor bouwnummers 21, 23 en 25 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 22, 24 en 26 bekijken
 • Voor bouwnummers 29 en 39 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 30 t/m 38 bekijken
 • Voor bouwnummers 40 t/m 52 en 59 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 53, 55 en 57 bekijken

Sommige woningtypes in Podium hebben een letter achter de benaming. Dit betekent het volgende:

 • S = gespiegeld
 • K = hoekwoning
 • Ksp = gespiegelde hoekwoning

Nee, Heijmans biedt dit niet aan. 

De woningen worden appartementsrechten. Dit beperkt de mogelijkheden om in de toekomst een dakopbouw te realiseren. Het kiezen voor een optionele dakopbouw is mogelijk, maar dit kan enkel tot uiterlijk 15 juni 2022. Na deze termijn is het niet meer mogelijk te kiezen voor een dakopbouw. Ook niet over enkele jaren als de woningen zijn opgeleverd.

Het eerste deel van de achtertuin wordt betegeld, met daarachter een stuk groen waar een hekje in wordt geplaatst. Dit hekwerk vormt de erfgrens. Daarachter is nog extra groen dat officieel tot de gezamenlijke binnentuin behoort.

Officieel worden de woningen appartementsrechten. Het onderhoud van de woning zelf wordt straks per appartementsrecht geregeld, zodat de servicekosten voor de woning relatief laag kunnen blijven en je als eigenaar zelf kunt beslissen over het onderhoud van je eigen woning. Als koper word je ook automatisch lid van de VvE, die zorgt voor het onderhoud van de gezamenlijke binnentuin. Er zal een externe partij worden gecontracteerd die de VvE zal oprichten. 

Ja, dit is mogelijk. Vaak gaat dit wel ten koste van een slaapkamer. Bespreek de mogelijkheden na aankoop van de woning met de kopersbegeleider van Heijmans.

Ja, dit is mogelijk. Bespreek de mogelijkheden na aankoop van de woning met de kopersbegeleider van Heijmans.

Ja, dit is mogelijk. In de basis wordt het leidingwerk op de begane grond voorbereid, maar het is een optie om de keuken te verplaatsen naar de 1e verdieping.

Op de downloadpagina vind je een woonwensenlijst met opties voor meer- en minderwerk. 

De 59 woningen die nu in verkoop zijn, betreffen koopwoningen. Huren in Podium is ook mogelijk. Komende periode worden er 136 huurappartementen gerealiseerd. Dit betreffen sociale, middeldure en vrije sector huurwoningen. De verhuur verloopt via Vesteda en de Alliantie.

Er zijn in deze eerste fase in het totaal 59 woningen in verkoop. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende woningtypes. Bekijk de tekeningen op de downloadpagina om alles te weten te komen over de verschillende woningtypes.

Dit is de SWK Garantie en waarborgregeling. Bekijk de website van SWK voor meer informatie.

De woningtypes 1, 1A, 2, 2A en 5 met bouwnummer 1 t/m 28 hebben een inpandige garage bij de woning waar de auto geparkeerd kan worden. De andere woningen hebben een parkeerplaats in de parkeergarage op niveau 0, onder de tuinen. Voor deze woningen is één parkeerplaats beschikbaar. Er zijn ook nog een aantal extra parkeerplaatsen los te koop. In de parkeergarage is de vrije hoogte 2,1 m en de maximale breedte 2,4 meter. Check goed de afmetingen van je auto in relatie tot de afmetingen van je parkeerplaats.

Ja, je kunt ervoor kiezen om een mantelbuis (loze leiding) aan te leggen. Hiermee kan je (of een installateur) gemakkelijk een kabel trekken naar de eigen meterkast.

De woningen worden inclusief badkamer en toilet opgeleverd, en exclusief keuken. 

Alle woningen hebben een inpandige berging die onderdeel uitmaakt van de woning. De bergingen, waar ook de fietsen neergezet dienen te worden, zijn bereikbaar via (parkeer)niveau 0. 

De woningen zijn niet standaard voorzien van zonnepanelen. Optioneel kan hier wel voor worden gekozen. 

Op de downloadpagina vind je de plattegronden per bouwnummer.

De woningen in Podium worden verwarmd middels een warmtepomp. De warmtepomp is aangesloten op een WKO bron. Wanneer je een woning in Podium koopt, sluit je ook automatisch een leveringsovereenkomst en/of huur-/koopovereenkomst af met Hezon. Deze partij ontwerpt, installeert en onderhoudt het energiesysteem. Optioneel is het mogelijk de warmtepomp te kopen. Dit betekent dat de vrij op naam-prijs van de woning hoger wordt.

De wanden worden behangklaar opgeleverd. 

 • Servicekosten,
 • huur (& gebruik) van de warmtepomp,
 • de reeds gekozen opties.

De vrij op naam-prijs is inclusief grond- en bouwkosten, kadaster-, makelaars- architect- en notariskosten met betrekking tot de leveringsakte en 21% BTW. Dit is exclusief reeds gekozen opties die bepaald zijn in verband met de bouwvoorbereiding.

Op de downloadpagina vind je de prijslijst. 

De financiering voor de aankoop van je nieuwe woning moet geregeld zijn vóór je naar de notaris gaat voor de overdracht van de woning. Uiteraard is het van belang dat je wel eerder start met het regelen van de eventuele hypotheek en dat je je vooraf goed laat informeren over jouw financiële mogelijkheden.

Bekijk hiervoor de verkoopprocedure

Op de website vind je een inschrijfformulier. Je kunt je inschrijven op maximaal 10 bouwnummers. Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail van je inschrijving. Let op: deze bevestiging kan in je spambox terechtkomen.

Wil je je toch inschrijven op een ander bouwnummer? Schrijf je dan nogmaals in. Wij verwerken de meest recente inschrijving. Zorg er wel voor dat je je inschrijft vóór de sluiting.

De woningen worden na sluiting van de inschrijfperiode toegewezen op basis van loting door de notaris. De datum of het tijdstip waarop je het inschrijfformulier verzendt, heeft géén invloed op de loting, zolang je dit maar doet vóór de sluiting.

De makelaar is Woonvast makelaars, Amersfoort. Het enthousiaste verkoopteam van Woonvast makelaars bestaat uit Maureen van der Werff, Michiel van der Klis en Kirsten Hekman. Met hun jarenlange ervaring in nieuwbouw én Vathorst weten ze precies wat er nodig is om jou goed te informeren. Maureen, Michiel en Kirsten zorgen ervoor dat je een goed beeld krijgt van het nog te bouwen huis, van de techniek tot de afwerking en indelingsmogelijkheden. Heb je al vragen? Neem contact met ze op!

Wanneer je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen van Podium. Daarnaast ontvang je nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning. Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief. 

De komende jaren worden in dit gebied 440 woningen gerealiseerd, verdeeld over meerdere fases en meerdere woningtypes. Zowel eengezinswoningen, als meergezinswoningen in huur en in koop. De eerste fase van Podium gaat nu van start en bestaat uit 195 woningen. Naast de 59 eengezinswoningen die nu in verkoop zijn, worden 136 huurappartementen gerealiseerd. Dit betreffen sociale, middeldure en vrije sector huurwoningen.

De bouw van Podium is in volle vaart!

De prognose is dat de woningen eind 2024 worden opgeleverd. 

Ja, er zijn in het totaal 5 extra parkeerplaatsen te koop. De prijs per parkeerplaats is € 25.000,- vrij op naam (exclusief maandelijkse servicekosten). Indien er meer belangstelling is dan beschikbare parkeerplaatsen, zal er worden geloot door de notaris. Elke woning heeft standaard 1 parkeerplaats.

In de openbare ruimte van Podium worden parkeerplaatsen voor bezoekers gerealiseerd. Bezoekers parkeren in de wijk en lopen naar de woningen. Er worden geen parkeerplaatsen direct bij de woningen gerealiseerd.

De woningen met bouwnummers 1 t/m 28 zijn gelegen aan de Common Green. De Common Green loopt als een groene zone door de wijk. Het wordt een laagdrempelig park met gras, bloemenperken, bomen, hagen, picknicktafels en halfverharde paden. Hier kun je naar hartenlust wandelen, buiten sporten, een balletje trappen met de kinderen of fijn in de zon of schaduw zitten. De betrokken partijen doen hun best om na oplevering van de woningen ook de openbare ruimte zo veel en snel mogelijk definitief in te richten.

Officieel worden de woningen appartementsrechten. Als koper van een woning in Podium word je dus automatisch lid van de VvE. De binnentuin behoort tot het gemeenschappelijk gebied, waar maandelijks een bijdrage (servicekosten) van alle bewoners (ook van de appartemententorens) voor wordt gevraagd. Er zal een externe partij worden gecontracteerd die de VvE zal oprichten. 

De gezamenlijke binnentuin wordt gedeeld met de bewoners van alle 195 woningen (huurappartementen en eengezinswoningen). De binnentuin wordt zoveel mogelijk ‘groen’ ingericht. Dat wil zeggen dat er volop ruimte is voor diverse soorten planten en bomen. Ook wordt op een tweetal plekken een gat in het dak van de parkeergarage gemaakt, waardoor ook grotere bomen kunnen groeien. Daarnaast worden diverse zitgelegenheden gecreëerd en is er een speelgelegenheid voor kinderen.

De afvalverzameling vindt plaats middels ondergrondse containers voor papier, restafval en PMD. Deze containers staan in openbaar gebied en zijn aangegeven op de situatietekening.

Er komen op verschillende plekken in de wijk speelvoorzieningen. In de gezamenlijke daktuin worden enkele voorzieningen aangelegd voor de allerkleinste kinderen. In de openbare ruimte (dus buiten het gebouw) worden later speelvoorzieningen aangelegd voor de oudere jeugd.

HeZon is een joint venture, waarin Econic en Heijmans Energie beiden 50% participeren. We zijn hier beiden dus gelijkwaardige partners in.

 • HeZon is eigenaar van de energievoorziening. Ze investeert in de realisatie en het onderhoud ervan, is verantwoordelijk voor de levering van warmte en koude aan de consumenten, en krijgt hiervoor een vergoeding in de vorm van vastrecht van de consumenten.
 • Heijmans Energie ontwerpt, realiseert en onderhoudt de energievoorziening in opdracht van HeZon.
 • Econic verzorgt de backoffice en klant-dienstverlening in opdracht van HeZon (informatievoorziening, administratie/facturatie, contractafhandeling etc)

Daarnaast biedt econic de warmtepompen aan (zowel in koop als in huur) die in samenhang met de collectieve energievoorziening van HeZon de warmte en koude in de woning verzorgen. HeZon en econic hebben hierover afspraken, omdat de collectieve energievoorziening niet functioneert zonder warmtepompen en vice versa.

 

In een plaatje ziet dit er als volgt uit:

De diverse sfeerplattegronden vind je op de downloadpagina. Van een aantal woningen is geen sfeerplattegrond beschikbaar. Om toch een sfeerimpressie te krijgen, kun je op het bouwnummer van hetzelfde woningtype klikken. De afwijking betreft de zijgevels en/of het feit dat de woning gespiegeld is.

 • Voor bouwnummer 1 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 2 t/m 7 bekijken
 • Voor bouwnummer 13 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 10 t/m 12 bekijken
 • Voor bouwnummers 15 t/m 20 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummer 14 bekijken
 • Voor bouwnummers 21, 23 en 25 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 22, 24 en 26 bekijken
 • Voor bouwnummers 29 en 39 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 30 t/m 38 bekijken
 • Voor bouwnummers 40 t/m 52 en 59 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 53, 55 en 57 bekijken

Sommige woningtypes in Podium hebben een letter achter de benaming. Dit betekent het volgende:

 • S = gespiegeld
 • K = hoekwoning
 • Ksp = gespiegelde hoekwoning

Nee, Heijmans biedt dit niet aan. 

De woningen worden appartementsrechten. Dit beperkt de mogelijkheden om in de toekomst een dakopbouw te realiseren. Het kiezen voor een optionele dakopbouw is mogelijk, maar dit kan enkel tot uiterlijk 15 juni 2022. Na deze termijn is het niet meer mogelijk te kiezen voor een dakopbouw. Ook niet over enkele jaren als de woningen zijn opgeleverd.

Het eerste deel van de achtertuin wordt betegeld, met daarachter een stuk groen waar een hekje in wordt geplaatst. Dit hekwerk vormt de erfgrens. Daarachter is nog extra groen dat officieel tot de gezamenlijke binnentuin behoort.

Officieel worden de woningen appartementsrechten. Het onderhoud van de woning zelf wordt straks per appartementsrecht geregeld, zodat de servicekosten voor de woning relatief laag kunnen blijven en je als eigenaar zelf kunt beslissen over het onderhoud van je eigen woning. Als koper word je ook automatisch lid van de VvE, die zorgt voor het onderhoud van de gezamenlijke binnentuin. Er zal een externe partij worden gecontracteerd die de VvE zal oprichten. 

Ja, dit is mogelijk. Vaak gaat dit wel ten koste van een slaapkamer. Bespreek de mogelijkheden na aankoop van de woning met de kopersbegeleider van Heijmans.

Ja, dit is mogelijk. Bespreek de mogelijkheden na aankoop van de woning met de kopersbegeleider van Heijmans.

Ja, dit is mogelijk. In de basis wordt het leidingwerk op de begane grond voorbereid, maar het is een optie om de keuken te verplaatsen naar de 1e verdieping.

Op de downloadpagina vind je een woonwensenlijst met opties voor meer- en minderwerk. 

De 59 woningen die nu in verkoop zijn, betreffen koopwoningen. Huren in Podium is ook mogelijk. Komende periode worden er 136 huurappartementen gerealiseerd. Dit betreffen sociale, middeldure en vrije sector huurwoningen. De verhuur verloopt via Vesteda en de Alliantie.

Er zijn in deze eerste fase in het totaal 59 woningen in verkoop. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende woningtypes. Bekijk de tekeningen op de downloadpagina om alles te weten te komen over de verschillende woningtypes.

Dit is de SWK Garantie en waarborgregeling. Bekijk de website van SWK voor meer informatie.

De woningtypes 1, 1A, 2, 2A en 5 met bouwnummer 1 t/m 28 hebben een inpandige garage bij de woning waar de auto geparkeerd kan worden. De andere woningen hebben een parkeerplaats in de parkeergarage op niveau 0, onder de tuinen. Voor deze woningen is één parkeerplaats beschikbaar. Er zijn ook nog een aantal extra parkeerplaatsen los te koop. In de parkeergarage is de vrije hoogte 2,1 m en de maximale breedte 2,4 meter. Check goed de afmetingen van je auto in relatie tot de afmetingen van je parkeerplaats.

Ja, je kunt ervoor kiezen om een mantelbuis (loze leiding) aan te leggen. Hiermee kan je (of een installateur) gemakkelijk een kabel trekken naar de eigen meterkast.

De woningen worden inclusief badkamer en toilet opgeleverd, en exclusief keuken. 

Alle woningen hebben een inpandige berging die onderdeel uitmaakt van de woning. De bergingen, waar ook de fietsen neergezet dienen te worden, zijn bereikbaar via (parkeer)niveau 0. 

De woningen zijn niet standaard voorzien van zonnepanelen. Optioneel kan hier wel voor worden gekozen. 

Op de downloadpagina vind je de plattegronden per bouwnummer.

De woningen in Podium worden verwarmd middels een warmtepomp. De warmtepomp is aangesloten op een WKO bron. Wanneer je een woning in Podium koopt, sluit je ook automatisch een leveringsovereenkomst en/of huur-/koopovereenkomst af met Hezon. Deze partij ontwerpt, installeert en onderhoudt het energiesysteem. Optioneel is het mogelijk de warmtepomp te kopen. Dit betekent dat de vrij op naam-prijs van de woning hoger wordt.

De wanden worden behangklaar opgeleverd.