OVER PODIUM

Podium wordt met een mix van woningen en bewoners een bijzondere plek in Amersfoort, een onderscheidend deel van Vathorst. Ontdek wat deze stadswijk uniek maakt.

icoon bladeren

 

EEN TIKJE CHIC, MET EEN STOER RANDJE

Podium biedt ruimte aan zo’n 440 nieuwbouwwoningen, waaronder royale Stadswoningen met tuin als koopwoning en appartementen in het sociale en middeldure huursegment. De woningen in Podium zien er stijlvol en modern uit.

 

BEKIJK WONINGTYPES →

picnick in park

GROEN & DYNAMISCH

 

Wat de wijk echt bijzonder maakt is het groen. Podium krijgt twee prominente groene ruimtes: de Common Green en het Landschapspark.

De Common Green loopt als een groene zone door de wijk. Het wordt een laagdrempelig park met gras, bloemenperken, bomen, hagen, picknicktafels en halfverharde paden. Hier kun je naar hartenlust wandelen, buiten sporten, een balletje trappen met de kinderen of fijn in de zon of schaduw zitten. Het Landschapspark aan de noordoostzijde wordt een wadilandschap met een belangrijke functie voor de waterberging en volop aandacht voor ecologie en natuur. Met hoogteverschillen en natuurlijke speelelementen wordt dit bovendien een heerlijke plek voor kinderen om te spelen en ravotten.

stads dineren

ECHT STEDELIJK

 

Podium wordt uitgesproken stads. Dat zie je terug in de combinatie van koopwoningen met tuin en appartementen, de hoge accenten en in de mix van bewoners. Daarnaast is Podium niet alleen een plek om te wonen. Hier lééft het. In de wijk vind je naast veel groen en plekken waar kinderen veilig kunnen spelen, ook kantoren en andere voorzieningen. Een borrel met vrienden? Wie weet kan dat straks in dat leuke, hippe tentje om de hoek!

 

Wil je een beeld krijgen van de sfeer van de wijk? Bekijk de sfeervideo van Podium.

icoon trein

MOBILITEIT

In Podium wordt de auto in de openbare ruimte teruggedrongen. Dit gebeurt door in de wijk alleen noodzakelijke wegen aan te leggen en de privé parkeerplaatsen binnen de woonblokken te ontwikkelen. Ook staan er in Podium straks deelauto’s klaar. Door de ligging naast station Vathorst, is het daarnaast heel gemakkelijk om de trein naar je bestemming te pakken. Binnen een half uur sta je op station Utrecht Centraal en de trein naar Amsterdam duurt zo’n 50 minuten.

biodiversiteit

BIODIVERSITEIT

 

Bij de inrichting van het groen wordt rekening gehouden met het versterken van de biodiversiteit. Verspreid door de parken en de collectieve binnentuinen, worden plekken ingericht waar dieren kunnen nestelen en schuilen. Daar waar mogelijk, maken we gebruik van de inheemse flora. Natuurlijk zorgen we ervoor dat het in alle seizoenen divers en aantrekkelijk is.

Wil je niets missen, en als eerste op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom Podium? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en houd onze social media kanalen in de gaten.

BLIJF OP DE HOOGTE →

vogelvlucht afb
Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.