HUREN IN PODIUM

Podium wordt met een mix van woningen en bewoners een bijzondere plek in Amersfoort. Komende periode worden er 136 huurappartementen gerealiseerd. Dit betreffen sociale, middeldure en vrije sector huurwoningen. De verhuur verloopt via Vesteda en de Alliantie. Houd het aanbod via Vesteda en de Alliantie in de gaten.

icoon bladeren

 

Wil je een beeld krijgen van de sfeer van de wijk? Bekijk de sfeervideo van Podium.

icoon trein

PODIUM & MOBILITEIT

In Podium wordt de auto in de openbare ruimte teruggedrongen. Dit gebeurt door in de wijk alleen noodzakelijke wegen aan te leggen en de privé parkeerplaatsen binnen de woonblokken te ontwikkelen. Ook staan er in Podium straks deelauto’s klaar. Door de ligging naast station Vathorst, is het daarnaast heel gemakkelijk om de trein naar je bestemming te pakken. Binnen een half uur sta je op station Utrecht Centraal en de trein naar Amsterdam duurt zo’n 50 minuten.

biodiversiteit

BIODIVERSITEIT

 

Bij de inrichting van het groen wordt rekening gehouden met het versterken van de biodiversiteit. Verspreid door de parken en de collectieve binnentuinen, worden plekken ingericht waar dieren kunnen nestelen en schuilen. Daar waar mogelijk, maken we gebruik van de inheemse flora. Natuurlijk zorgen we ervoor dat het in alle seizoenen divers en aantrekkelijk is.