VERKOOPPROCEDURE 26 APPARTEMENTEN PODIUM AMERSFOORT

Hieronder lees je de verkoopprocedure.

Je hebt een appartement in Podium fase 2 op het oog. Welke stappen moet je doorlopen om je keuze kenbaar te maken? We leggen je hieronder graag uit hoe de verkoop in zijn werking gaat.

 

1. Oriënteer je op de website

Wanneer de verkoop is gestart, vind je op de website alle informatie om jouw favoriete bouwnummer(s) te kiezen. Verdiep je in de verkoopdocumentatie, zoals o.a. de verkooptekeningen en technische omschrijving.

Tip! Voordat je een keuze voor een appartement maakt, is het verstandig een goed beeld te hebben van je financieringsmogelijkheden.

Laat bij een hypotheekadviseur vrijblijvend een haalbaarheidscheck uitvoeren. Een waardebepaling van je huidige woning kan je regelen via Beumer of Brockhoff Makelaars.

 

2. Start verkoop en inschrijven bouwnummers

Vanaf dinsdag 9 juli 17.00 uur kun je je via het formulier op de website online inschrijven op jouw voorkeursappartement(en). Dit kan op maximaal 10 bouwnummers.

Op donderdag 11 juli van 17.00 uur tot 19.00 uur staan we voor je klaar om vragen te beantwoorden en je meer informatie te geven. Dit doen we bij De Dissel in Hooglanderveen (Disselplein 6).

Jouw inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Per (toekomstig) huishouden wordt slechts één inschrijving geaccepteerd. Schrijf je je meerdere keren in? Alleen je meest recente inschrijving wordt meegenomen in de toewijzing.

Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail. Geen e-mail gehad? Check je spamfolder!

 

3. Toewijzing

De inschrijftermijn sluit op maandag 15 juli om 11.00 uur. Aansluitend vindt de toewijzing van de appartementen plaats. Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan neemt de makelaar of de verkoopmanager van Heijmans op maandagmiddag 15 juli contact met je op. Op woensdagavond 17 juli om 19.00 uur vindt bij De Dissel (Disselplein 6, Hooglanderveen) een bijeenkomst plaats voor alle kandidaten die een woning toegewezen hebben gekregen. Hier geven we je alle informatie die jij als (potentiële) koper moet weten!

Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan kom je automatisch op de reservelijst te staan. Je kunt alleen een bouwnummer toegewezen krijgen als je je daadwerkelijk voor dat bouwnummer hebt ingeschreven. Indien je op maandag 15 juli geen persoonlijk bericht hebt ontvangen, dan ben je automatisch op de reservelijst geplaatst.

We wijzen de appartementen zoveel mogelijk toe op basis van 1e voorkeur. Is er één kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt het appartement aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten voor dat bouwnummer, dan heeft degene die een financiële check heeft uitgevoerd voorrang. Dit kun je op het inschrijfformulier laten weten.

Zijn er alsnog meerdere kandidaten op een bouwnummer, dan zal hiertussen worden geloot. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting.

4. Houd 17 juli vrij: optantenbijeenkomst

Je hebt – bij acceptatie van de toewijzing – direct een optie op het appartement. Dit bevestigen we door het aanmaken van een persoonlijk account op het Heijmans klantportaal MijnDroomwoning.nl.

Zoals hierboven aangegeven vindt op woensdagavond 17 juli een optantenavond plaats bij De Dissel. Dit geldt in dit geval als het eerste gesprek. Houd deze datum alvast vrij, zodat je hierbij aanwezig kunt zijn! Je krijgt deze avond alle informatie die je anders bij het eerste kopersgesprek krijgt: van de KoopStartregeling, tot de woonwensenmogelijkheden en het vervolgproces.

Het is op deze avond ook mogelijk om in gesprek te gaan met de makelaar en/of verkoopmanager van Heijmans om je aanvullende vragen te stellen.

Online aansluiten is ook mogelijk. We kunnen dan echter niet garanderen dat je alles even goed meekrijgt.

Indien je op 17 juli verhinderd bent, zal er een individuele afspraak worden ingepland, die tussen 18 juli en 26 juli plaats dient te vinden. Mocht je in deze periode op vakantie zijn, dan vindt de afspraak online via Teams plaats.  

Een optie op het toegewezen appartement is geldig tot één week na de optantenavond op 17 juli of uiterlijk één week na jouw individuele afspraak. Hierna vervalt automatisch je optie en wordt de volgende kandidaat benaderd.

 

5. Contract tekenen

Na de optantenavond ben je weer een stapje dichter bij de aankoop van jouw nieuwe appartement. Als je helemaal zeker bent en je wilt het appartement definitief kopen, dan genereren we de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) en wordt er een afspraak ingepland met de makelaar of verkoopmanager van Heijmans om deze overeenkomst door te nemen.

Na het zetten van jouw handtekening is de laatste stap gezet: het appartement is voor jou! Op naar de showrooms en het woonwensengesprek…

 

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je inschrijving?  Het team van Beumer makelaar, Brockhoff makelaars en Heijmans staat voor je klaar.

Succes met het maken van je keuze. Wij zien jouw inschrijving graag tegemoet!

 

Alle data nog een keer op een rijtje:

  • Dinsdag 9 juli 17.00 uur: start verkoop!
  • Donderdag 11 juli, 17.00 uur – 19.00 uur: Informatiebijeenkomst (De Dissel, Disselplein 6 Hooglanderveen)
  • Maandag 15 juli 11.00 uur: sluiting inschrijfperiode. Aansluitend toewijzing
  • Woensdag 17 juli, vanaf 19.00 uur: optantenavond (De Dissel, Disselplein 6, Hooglanderveen)